sobota, 31 maja 2014

Granola II


Już jeden przepis na granole był, tym razem dodałam płatki kukurydziane. Moim zdaniem do granoli można dodać wszystko na co mamy ochotę. Ja uwielbiam jeść ją z mlekiem, jogurtem ale najbardziej bez niczego "na sucho". 
Składniki:
-2 szkl. płatków owsianych
-1/2 szkl. otrębów
-1/2 szkl. amarantusa
-1/2 szkl. migdałów
-1/2 szkl. żurawiny
-1/4 szkl. pestek słonecznika
-2 łyżki wiórek kokosowych
-4 łyżki miodu
-1 szkl. płatków kukurydzianych

Migdały i żurawinę pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce, wlać miód i wymieszać dokładnie.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pec w 170C przez 20 minut. Po 10 minutach należy przemieszać płatki, aby podpiekły się równomiernie. Można zostawić w piekarniku do przestudzenia. 
Przechowywać w szklanym lub metalowym pojemniczku.

Smacznego !



2 komentarze:

  1. Ja granolę najbardziej lubię z serkiem wiejskim i cynamonem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie! ; )
    Świetny pomysł na śniadanie! *.*

    OdpowiedzUsuń