Już jeden przepis na granole był, tym razem dodałam płatki kukurydziane. Moim zdaniem do granoli można dodać wszystko na co mamy ochotę. Ja uwielbiam jeść ją z mlekiem, jogurtem ale najbardziej bez niczego "na sucho".
Składniki:
-2 szkl. płatków owsianych
-1/2 szkl. otrębów
-1/2 szkl. amarantusa
-1/2 szkl. migdałów
-1/2 szkl. żurawiny
-1/4 szkl. pestek słonecznika
-2 łyżki wiórek kokosowych
-4 łyżki miodu
-1 szkl. płatków kukurydzianych
Migdały i żurawinę pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce, wlać miód i wymieszać dokładnie.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pec w 170C przez 20 minut. Po 10 minutach należy przemieszać płatki, aby podpiekły się równomiernie. Można zostawić w piekarniku do przestudzenia.
Przechowywać w szklanym lub metalowym pojemniczku.
Smacznego !
Ja granolę najbardziej lubię z serkiem wiejskim i cynamonem :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! ; )
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na śniadanie! *.*