sobota, 10 maja 2014

Kiwi w czekoladzie



English:
Cover the cookie sheet with parchment or wax paper. This will prevent the chocolate from sticking to the surface.
Peel the kiwifruit.
Slice it into evenly sized slices. You will get anywhere between 5 to 8 slices, depending on the size and the width of your cuts. Experiment a little to find your preferred width but don't make them too skinny.
Melt the chocolate.
Dip each slice into the melted chocolate. You can dip the entire piece or just half, depending on what you want by way of presentation. Owing to the moisture content of the kiwifruit, you may need to do a second dip for best coverage.
Align each dipped kiwifruit on the cookie sheet. Leave to set in a cool spot of your kitchen.

Serve once set. These don't keep very well, so don't try to store them, encourage eating them all up! These go well with chocolate dipped strawberries and other dipped fruit.

Polski:
Na ciepłe dni nie ma nic lepszego niż "zimne przekąski". A że te też mogą być zdrowe, to zamierzam się nimi z Wami podzielić. Dzisiaj proponuję bardzo łatwe i smaczne plasterki kiwi w czekoladzie.
Składniki:
-kiwi (mogą to być jakiekolwiek owoce)
-100g czekolady
-1 łyżka oleju kokosowego
-drewniane patyczki (od lodów)


Kiwi obrać i pokroić w plasterki o grubości ok. 0,5cm. Nadziać na patyczki i wstawić do zamrażarki na ok. 30 minut. Robimy to po to aby nie było na owocu wody, która z czekoladą się nie lubi.

Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej z łyżką oleju kokosowego. Wyjąć owoce z zamrażarki i maczać po kolei w czekoladzie, odkładać na papier do pieczenia.
Takie "lizaki" można przechowywać w lodówce lub zamrażarce jako lody.
Smacznego!





 Jabłko w czekoladzie




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz