środa, 30 września 2015

Krewetki z chilli na białym winie bez tłuszczu


Najprostszy i zarazem najpyszniejszy przepis na krewetki. Jednak najważniejszym składnikiem jest natka pietruszki. Jestem osobą, która unika tłuszczu jak tylko może, dlatego wszystkie moje obiady są przygotowywane bez dodatkowego tłuszczu, tak jak te krewetki. Przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut !
Składniki:
-200g krewetek
-1/2 papryczki chilli
-2 ząbki czosnku
-1 szkl. białego wytrawnego wina
-pół natki pietuszki

Papryczkę i czosnek drobno posiekać, rozgrzać patelnię teflonową. Na patelnię wrzucić chilli i czosnek, podsmażyć i następnie wrzucić krewetki. Całość zalać szklanką wina i zostawić na patelni przez 2-3 minuty.
Gotowe, tak nie jest to skomplikowane a krewetki wychodzą przepyszne. Najlepiej wszystko przełożyć na głęboki talerz, łącznie z sosem. I co najważniejsze obsypać obwicie NATKĄ PIETRUSZKI po wierzchu !!!

Smacznego !


1 komentarz: