wtorek, 14 lipca 2015

Krajanka bez pieczenia


Chyba najpyszniejsze połączenie składników do słodko - słonego deseru. Szybkie wykonanie, krótki czas oczekiwania na ostygnięcie i taka przyjemność dla podniebienia. Ja oczywiście do tego sama robię masło orzechowe, bo lubię bardziej chrunchy i skład mojego to 100% orzeszków :)
Składniki:
-150 g gorzkiej czekolady
-paluszki
-200 g masła orzechowego

Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce po każdych 30s mieszając.
Czekoladę wylać do keksówki na to wyłożyć paluszki i na paluszki masło orzechowe. Przykryć wystającymi bokami papieru do pieczenia i przycisnąć dłonią.



Wstawić do zamrażarki na 1h. 

Po tym czasie kroić na małe kawałki. Można przechowywać w zamrażarce lub lodówce.
Smacznego !!!

3 komentarze: