piątek, 6 czerwca 2014
Pieczarki faszerowane serem z olejem rzepakowym
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam go do moich potrawach. Te pieczarki to idealne danie dla osób lubiących coś lekkiego, szybkiego i całkiem pożywnego. Latem nikomu nie chce się spędzać godzin w kuchni, więc przepis jest dosłownie stworzony na ciepłe, słoneczne dni.
Składniki na 8 sztuk:
-8 pieczarek
-100g sera feta
-1 łyżka jogurtu naturalnego
-garstka pokrojonego szczypioru
-pieprz
-dodatkowe przyprawy (ja użyłam suszonych pomidorów, bazylii i czosnku)
-3 łyżki oleju rzepakowego
Umyć pieczarki, oderwać ogonki. Ser, jogurt, szczypior i przyprawy wymieszać w miseczce. Do każdej pieczarki nalać trochę oleju rzepakowego (1/3 łyżeczki) i nakładać łyżką lub ręką masę serową.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać na papier 1 łyżkę oleju rzepakowego. Poukładać pieczarki i każdą pieczarkę delikatnie polać olejem.
Piec 15 minut w 180°C.
Smacznego !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz