środa, 12 marca 2014

Sałatka z mozarellą i prażonymi pestkami



Z taką pogodą za oknem aż się chce jeść kolorowe dania. Sałatka jest zawsze dobrym rozwiązaniem.

Składniki:
-mix sałat
-pestki słonecznika i dyni
-mozarella
-gruszki w occie 
-kukurydza
-pomidory

Wszystko pokroić w kosteczkę, pestki podprażyć na patelni i dodać do sałatki. Przyprawić do smaku.
Smacznego !


4 komentarze:

  1. Lubię takie sałateczki. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Polecam do soli i pieprzu dodać bazyliowy vinegre: oliwa z oliwek aromatyzowana bazylią( nagrzewasz oliwe i zalewasz świeże liście bazyli, czekasz do ostygnięcia, odcedzasz), po czym mieszasz taką oliwe z odrobiną miodu, musztardy, czosnku, octu winnego jabłkowego. Pozdrawiam:*

      Usuń