wtorek, 31 lipca 2018

Sałatka z jarmużem i komosą



Słodycz suszonej żurawiny idealnie przełamuje smak sałatki, który jest fenomenalny. Delikatna, lekka i szybka w przygotowaniu.

Składniki:
-450g jarmużu
-50g komosy ryżowej
-50g żurawiny suszonej
-30g posiekanych migdałów
-20g posiekanych orzechów ziemnych
-1/2 czerwonej papryki
-1 awokado
-1 łyżka soku z cytryny
-sól
-pieprz

Jeśli jarmuż nie jest krojony to należy posiekać go na mniejsze kawałki. Patelnie postawić na ogniu, nalać wody tak aby tylko zakryła dno i na to wrzucić jarmuż, nakryć pokrywką i gotować przez ok 3min. Komosę ryżową ugotować. Ciepły jarmuż i komosę wymieszać ze sobą. Paprykę pokroić na drobną kosteczkę i wrzucić do sałatki. Dodać żurawinę, orzechy i pokrojone awokado. Wszystko doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz