piątek, 28 lutego 2014

Biszkopt przełożony dżemem i nutellą


Składniki:
-3 białka
-75 g cukru pudru
-50 g mąk
i-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno, stopniowo dodać cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać do połączenia wszystkich składników. Przełożyć do formy (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170stopni C na 25 minut.
Tak upieczony biszkopt wyjąć i przestudzić na kratce.
Biszkopt przeciąć na 3 blaty. 


Dodatkowo:

-dżem śliwkowy
-nutella
-woda z cytryną
-kakao do ozdoby

Nasączyć pierwszy blat wodą z cytryną i wysmarować dżemem śliwkowym, położyć na to drugi i również nasączyć. Ten wysmarować nutellą i przykryć ostatnim. Całość posypać kakao.



Smacznego !



1 komentarz: