poniedziałek, 18 stycznia 2016
Placuszki z cukinii FIT
Delikatne, bardzo dietetyczne i pyszne placuszki z cukinii. Nadają się na śniadanie jak i na obiad, połączone z wędzonym łososiem i serkiem jogurtowym tworzy idealną całość. Oczywiście nie możemy zapomnieć o koperku !
Przesmażone na patelni i wrzucone do piekarnika na 5 minut.
Składniki:
-1 cukinia
-1 jajko
-sól
-pieprz
-garść drobno posiekanego pora
-5 suszonych pomidorów z oleju dokładnie odsączonych na ręcznikach papierowych
-koperek
-łosoś wędzony
-serek jogurtowy/serek wiejski
Cukinie zetrzeć na dużych oczkach, dodać sól, pieprz i odsączyć wodę na sitku. Dodać jajko. pokrojone pomidory,
Układać placuszki na suchej, rozgrzanej patelni (lub z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek),
Każda strona powinna przesmażyć się przez ok 2 min po tym czasie przełożyć na papier do pieczenia i do nagrzanego na 180st. C piekarnika na 5 minut.
Gotowe placuszki podawać z serkiem, wędzonym łososiem, koperkiem i kilkoma kroplami soku z cytryny.
Smacznego !!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszności!
OdpowiedzUsuń