środa, 18 marca 2015

Kieszonki z ciasta francuskiego wypełnione nutellą i jagodami



Nigdy nie robiłam ciasta francuskiego i niestety wiem, że w najbliższym czasie nie zrobię. Ciasto francuskie wymaga dużo pracy i czasu, którego coraz częściej brakuje ! Jednak w dzisiejszych czasach wystarczy pójść do pierwszego lepszego sklepu spożywczego i dostaniemy pięknie zawiniętą rolkę gotowego ciasta. W tym wypadku wystarczy pomyśleć nad wypełnieniem. Ja wybrałam słoik z pozostałościami nutelli i mrożone jagody.Składniki:-paczka gotowego ciasta francuskiego-nutella-mrożone lub świeże owoce (u mnie jagody)-roztrzepane jajko


Ciasto pokroić na równe kwadraty, w środku posmarować nutellą na wierzch ułożyć owoce. Brzegi posmarować jajkiem i pozaciskać widelcem. Wierzch również posmarować jajkiem. Piec w 180ºC przez ok 15 minut - do zarumienienia.Można podawać na ciepło z lodami lub normalnie złapać w drodze do pracy/szkoły.Smacznego !



2 komentarze:

  1. pyszny pomysł:) jeszcze za niedługo jak się wsadzi do nich świeże owoce to dopiero będzie pychota:)

    OdpowiedzUsuń