sobota, 24 stycznia 2015

Sałatka z krewetkami


Taką sałatkę pokocha chyba każdy. Szczególnie w pogodę jaką mamy za oknami, aż chce się jeść więcej jasnych kolorów. Świeżość wszystkich składników połączonych razem, dało bombę która pobudza wszystkie kubki smakowe. Granat dodatkowo dodaje to "coś" jak się go ugryzie i eksploduje w buzi :).
Składniki:
-roszpunka
-avocado
-mozzarella
-pomidory
-pieczona papryka
-krewetki
-granat
-prażone pestki słonecznika
-prażone orzechy nerkowca
-czosnek
-chipsy z jarmużu 
-czerwone wino
-oliwa z oliwek

Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie następnie dodać trochę wina. Obrane krewetki wrzucić na patelnię i delikatnie podsmażyć.
Wszystkie warzywa umyć. Paprykę należy wstawić do piekarnika nagrzanego na 200stopni na ok 10 minut. Skórka zrobi się czarna. Należy ją zeskrobać, wyciąć środek i pokroić w plasterki.
Awokado, pomidor, mozzarelle również pokroić w kosteczkę. 
Wszystko ze sobą wymieszać, na wierzch położyć chipsy z jarmużu, krewetki i posypać pestkami, orzechami i granatem.
Gotowe i jakie smaczne!

Smacznego !




1 komentarz: