piątek, 6 grudnia 2013

Czekolada z dodatkami



Moje zdanie co do tego, że własnoręcznie zrobiony prezent jest 100 razy lepszy niż ten kupiony się nie zmieniło. Dlatego ja w tym roku moim rodzicom przygotowałam takie małe paczuszki z okazji mikołajek. Sama za to dostałam $$$ bo jak to mama powiedziała: "Mikołajek nie wiedział co dać takiej dużej nastolatce" hehe. Nie narzekam z tego powodu :) 
Całość nie zajmie więcej niż 30 minut.
Składniki:
-czekolada
-orzechy: pistacje, nerkowce, migdały, włoskie, ziemne
-suszone owoce

Przygotować blachę z wyłożonym papierem do pieczenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przelać na blachę, ozdobić orzechami, suszonymi owocami (możecie oczywiście czymś innym). Wstawić do lodówki na 20 minut.

Po tym czasie wyjąć pokroić nożem na mniejsze kawałki i ładnie zapakować lub wyłożyć na talerzyk.

Smacznego !


4 komentarze:

  1. Świetny pomysł na prezent ! Fajnie dostać taką nietypową czekoladę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uważam dokładnie to samo, co Ty , że prezenty handmade i homemade są o wiele lepsze od tych kupionych ;) właśnie dlatego trafiłam na Twój blog, bo znalazłam fajną inspirację na czekoladę . Będę robić pod choinkę czekoladę dla mojej siostry, ale taką od początku domową - z mleka w proszku, kakaa itd... Ta Twoja tutaj jest zjawiskowa, uwielbiam patrzeć na coś takiego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile czekolad użyłaś do wykonania tego cuda?

    OdpowiedzUsuń