poniedziałek, 19 sierpnia 2013
Makaroniki migdałowe
Wróciłam po bardzo długiej przerwie w pieczeniu. Wyszło tak, bo wyszło. Teraz postaram się trochę nadrobić zaległości jednak zobaczę jak to wyjdzie :). Na początek bardzo proste i szybkie ciasteczka o smaku migdałowym, kilka składników i gotowe !
Składniki na 20 sztuk:
-125g zmielonych migdałów
-85g cukru pudru
-1 białko
-szczypta soli
-łyżeczka ekstraktu waniliowego
Białka ubić z solą na sztywno, dodać resztę składników i wymieszać szpatułką.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
Z masy formować na blachę z papierem do pieczenia małe kuleczki i układać je w 2cm odległości od siebie.
Piec 20 minut.
Na koniec jak wystygną można obsypać cukrem pudrem lub polać czekoladą, tak jak ja zrobiłam :).
Smacznego,
buziaki !!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
witaj Paulino, trafiłam przypadkiem. i już wiem, że będę zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuńjesteś moją rówieśniczką, a do tego też planuję medycynę. jaki ten świat mały!
piękne ciasteczka.