Składniki na nachosy:
-tortille (kupione w sklepie)
-sól
-pieprz
-przyprawy wg uznania (proszek chilli, bazylia, słodka papryka)
Tortille należy pociąć nożem na kawałki w kształcie nachosów. Ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia.
Przyprawy wymieszać i obsypac nimi nachosy.
Wstawic do piekarnika nagrzanego na 180°C na 10-15 minut do zarumienienia.
Guacamole:
-dojrzałe awokado
-kilka kropel soku z limonki (mozna zastąpić sokiem z cytryny
-sól
-pieprz
Awokado rozgnieść widelcem dodać sok z limonki i przyprawy, wymieszać.
Nie mozna ominąć soku z limonki, bo nie bedzie takiego smaku i awokado po chwili zczarnieje.
English
Nachos:
-tortillas (from shop)
-salt
-pepper
-seasoning (chili powder, basil, sweet pepper)
Cut tortillas into small pieces - nachos shape, put on baking sheet. Mix all seasonings together and sprinkle nachos. Bake in 180°C for 10-15 min till golden.
Guacamole:
-1 soft avocado
-1/4 lime
-salt
-pepper
Smash avocado with fork and add lime, salt and pepper.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz