Składniki:
-750g sera białego zmielonego
-1 puszka mleka skondensowanego
-3 jajka
-1 łyżka mąki ziemniaczanej
-1 łyżka mąki pszennej
-kilka kropel ekstraktu waniliowego
Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować do połączenia. Nie przedłużać miksowania aby jej nie napowietrzać. Jeśli będziemy miksować za długo to po upieczeniu w środku będą pęcherzyki powietrza.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wierzch obłożyć folią aluminową tak, aby podczas pieczenia w kąpieli wodnej woda nie mogła się przedostać do środka.
Przelac ciasto do formy i umieścić blachę w naczyniu żaroodpornym z gorącą wodą. Piec w 150 stopniach bez termoobiegiem przez 60min. Po tym czasie uchylić piekarnik i ostudzić. Wyjąc ciasto i poczekać do całkowitego ostudzenia, można wstawić do lodówki.
Podawać z owocami na zimnono lub na ciepło (podgrzać w mikrofalówce).
Smacznego !