wtorek, 2 kwietnia 2013
Zapiekane jajka w bułce
Śniadanie (chyba) idealne. Zawiera wszystko czego z rana potrzebujemy aby przetrwać do kolejnego posiłku. Można wstać rano, iść do kuchni wstawić do piekarnika i zacząć przygotowywać się do szkoły/pracy, kiedy już będziemy gotowi to i śniadanie będzie gotowe.
Składniki na 1 bułkę:
-1 bułka
-2 plasterki sera
-2 plasterki szynki
-1 jajko
-1 łyżeczka masła
Z bułki należy odciąć górę, ale najmniej jak się da aby zostały brzegi które zapobiegają przed wylaniem się składników. Wydrążyć środek, pokroić w plasterki ser i szynkę. Na dno wydrążonej bułki ułożyć ser, szynkę na to trochę masła i na koniec wbić jajko.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 15-20 minut.
Gotowe będzie wtedy, kiedy jajko na wierzchu się zetnie a białko będzie miało kolor biały tak jak po ugotowaniu.
Można w ostateczności podpiec wszystko przez 10 minut i wstawić do mikrofalówki na 30 sekund.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wyglądają apetycznie!
OdpowiedzUsuńSuper to wygląda :) Musi być pyszne
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie dania...jajka to jest to !!
OdpowiedzUsuńprzypaliły ci się
OdpowiedzUsuńNic się nie przypaliło :)
UsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńAle extra są! :)
OdpowiedzUsuńO tak, najlepsze na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają mega apetycznie. Idealne, leniwe sobotnie śsniadanie
OdpowiedzUsuń