środa, 5 kwietnia 2017

Pieczony łosoś z pesto w szynce parmeńskiej z sosem brzoskwiniowym


Wielu łososi w moim życiu nie robiłam, ale teraz to już przesadziłam. Tak pyszny i szybki, całość zajmuje jakieś 25 minut. I przy okazji chłopakowi można zaimponować xD.

Składniki na dwie porcje:
-2 kawałki łososia
-2 łyżki pesto
-6 plastrów szynki parmeńskiej
-sól

Piekarnik nagrzać do 190*C.
Łososia posolić, górę wysmarować pesto i owinąć w szynce. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut.

Sos brzoskwiniowy:
-3 łyżki dżemu brzoskwiniowego
-1 łyżka octu

Dżem z octem zagotować i polać gotowego łososia. 

Podawać z sałatką, u mnie była to roszponka, papryka, pomidor, mozzarella, ogórek i oliwa z oliwek.

Smacznego !



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz